Allergenen informatie

Volgens de Warenwetsregeling allergeneninformatie niet-voorverpakte levensmiddelen moet wij u als gast van De Vesting kunnen informeren over de allergenen in onze producten. Vanzelfsprekend worden u producten met de grootst mogelijke zorg bereid, waarbij alle regels rondom de hygiëne in acht worden genomen. Een horecabedrijf is echter geen fabriek en al helemaal geen laboratorium. En het belangrijkste: in de horeca werken mensen! Niet alleen vak volwassen beroepsbeoefenaars, maar ook medewerkers die op drukke momenten komen helpen en soms (nog niet alles weten). Bij de bereiding in ons bedrijf kan niet altijd worden voorkomen dat verschillende producten met elkaar in contact komen, waardoor allergenen overgedragen kunnen worden. Wij kunnen dus niet garanderen dat onze producten vrij zijn van (bepaalde) allergenen en wij zijn verplicht u dit te melden:

Al onze producten kunnen sporen bevatten van alle voorkomende voedselallergenen

Op het moment dat u aangeeft dat u overgevoelig bent voor een bepaald allergeen, dan kijken we samen met u of dit allergeen in het betreffende product voorkomt. We gebruiken hiervoor de informatie van de etiketten zoals deze door onze leveranciers worden verstrekt of die wij verwerkt hebben op ons eigen overzicht. Ook kijken we op dat moment of dit allergeen in het product terecht zou kunnen komen vanwege de toegepaste bereiding.

Omdat wij niet weten in welke mate u – of voor wie u onze producten komt halen – overgevoelig bent, bepaalt u altijd zelf of u wel of niet het product bestelt of consumeert. Wij kunnen hiervoor geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden. Wij kijken wel heel graag samen met u op welke wijze wij rekening kunnen houden met uw voedselallergie of van de persoon waarvoor u onze producten komt halen. Maar 100% uitsluiten van allergenen is voor ons onmogelijk. We doen wel heel graag ons best voor u!U kunt in onze online bestelwinkel de allergenen per product vinden.

 

Bestel nu online!